Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Testează-ţi votul pentru alegerile parlamentare…

Testează-ţi votul pentru alegerile parlamentare din 29 iulie

Pentru alegătorii care nu au decis cu cine vor vota, www.testvot.eu ar putea oferi un răspuns.

Cei care accesează această pagină de internet pot să răspunde la un chestionar din 24 de întrebări. Alegătorul trebuie să precizeze gradul de acord sau dezacord cu cele 24 de afirmaţii. La final, utilizatorul va primi o analiză grafică şi textuală care indică gradul de apropiere a principalelor partide faţă de opţiunile alegătorului.

Site-ul oferă mai multe informaţii referitoare la problemele economice, politice sau sociale, dar şi atitudinile partidelor referitoare la acestea. Proiectul este un mijloc de a afla mai mult despre cei care candidează.

Acest proiect a fost realizat cu ajutorul Fundaţiei MRC, cu sprijinul financiar al German Marshall Fund – Black Sea Trust, şi în colaborare cu Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT”,.

Fundaţia MRC este un think tank fondat în 2003, fără apartenenţă sau afiliere ideologică şi politică, al cărui scop este dezvoltarea cercetării de calitate în domeniul ştiinţelor politice şi dezvoltarea calităţii democraţiei din Europa Centrală şi de Est.